Slot na frustrerende nederlaag: 'Dat voelen wij, wij zijn het niet gewend'

Slot na frustrerende nederlaag: 'Dat voelen wij, wij zijn het niet gewend'

17-12-2023 14:24
8

Arne Slot heeft de opvallende basisplaats van Javairo Dilrosun toegelicht. De 25-jarige vleugelaanvaller staat zondag op bezoek bij Heracles Almelo voor het eerst in de basis bij Feyenoord.

"De rechtsbuitenpositie is nog wel eens aan veranderingen onderhevig. Javairo heeft twee uitstekende invalbeurten gehad en krijgt nu de kans", zegt Slot voor de camera van ESPN. "Ik heb altijd gezegd dat wij een x aantal buitenspelers hebben die elkaar heel weinig ontlopen. De jongens die er staan, krijgen wel vertrouwen, maar als het er niet uitkomt staat er iemand als Javairo klaar. Dan verdient hij het ook om zijn kans te krijgen."

Dat Dilrosun nu zijn kans krijgt, is geen toeval. Feyenoord verloor drie van zijn laatste vier duels. "Dat voelen wij, wij zijn het niet gewend. Het nadeel van Champions League spelen is dat je daar ook nederlagen lijdt. In de Europa League en Conference League heb je dan minder. Dan krijg je inderdaad zo een optelsom en heeft het voor ons ook gevolgen, wij zijn ook niet gewend zo veel te verliezen."

Ook tegen Celtic ging het midweeks mis. Dat kwam best hard aan, erkent Slot. "Door het verloop van de wedstrijd best hard, het was een overeenkomstige nederlaag als daarvoor. Je wil voor de jongens dat ze aan de andere kant staan, dat geeft je als elftal een boost. Wanneer je in de laatste minuut van Volendam wint, gaat de ploeg ook groeien. Dat het andersom gebeurt, is frustrerend, maar een paar dagen later moet je er wel weer staan."