UEFA komt met statement na uitspraak: 'Geen validatie van Super League'

UEFA komt met statement na uitspraak: 'Geen validatie van Super League'

21-12-2023 12:27
78

De uitspraak van het Europese Hof van Justitie betekent niet direct dat de Super League er daadwerkelijk komt, dat stelt de UEFA middels een statement via de eigen kanalen. De bond spreekt de verwachting uit dat hun opzet 'door Europese en nationale wetten zal worden beschermd'.

'Deze uitspraak betekent geen goedkeuring of validatie van de zogenaamde Super League', vangt de UEFA aan. 'Eerder onderstreept het een reeds bestaand tekort binnen het pre-autorisatiekader van de UEFA, een technisch aspect dat al in juni 2022 is onderkend en aangepakt. De UEFA heeft vertrouwen in de robuustheid van haar nieuwe regels, en in het bijzonder dat deze voldoen aan alle relevante Europese wetten en regelgeving.' Het Europese Hof van Justitie deed de uitspraak dat de UEFA, noch de FIFA, bevoegd is om clubs te straffen voor de opzet van de Super League, maar de UEFA lukt dus niet op te geven.

'De UEFA blijft resoluut in haar engagement om de Europese voetbalpiramide in stand te houden en ervoor te zorgen dat deze de bredere belangen van de samenleving blijft dienen. We zullen het Europese sportmodel gezamenlijk blijven vormgeven, samen met nationale verenigingen, competities, clubs, fans, spelers, coaches, EU-instellingen, overheden en partners. Wij vertrouwen erop dat de op solidariteit gebaseerde Europese voetbalpiramide, die door de fans en alle belanghebbenden tot een onvervangbaar model is verklaard, door Europese en nationale wetten zal worden beschermd tegen deze dreiging.'

H