'Boezemvrienden sluiten elkaar snel in de armen: transfer Suárez is afgerond'

'Boezemvrienden sluiten elkaar snel in de armen: transfer Suárez is afgerond'

22-12-2023 11:15 Laatste update: 11:29
12

Niets staat een overstap van Luis Suárez naar Inter Miami nog in de weg, meldt Fabrizio Romano vrijdagochtend. De 36-jarige Uruguyaan gaat in Amerika herenigd worden met zijn boezemvriend Lionel Messi

Suárez is transfervrij sinds zijn vertrek bij het Braziliaanse Grêmio eerder deze maand. Van een overstap naar Miami wordt echter al veel langer melding gemaakt. Nu lijkt de kogel dan écht door de kerk. Het is afwachten tot zijn komst wereldkundig wordt gemaakt door de club van mede-eigenaar David Bechkam, weet Romano. 

Suárez bereikte één maand terug een persoonlijk akkoord met de MLS-club, dat de voormalig spits van onder meer Ajax, Liverpool en FC Barcelona voor één jaar gaat vastleggen. In het contract wordt ook een optie voor nog een extra jaar opgenomen. 

Binnenkort staat de Uruguyaan dus weer op één veld met Messi, waarmee hij jarenlang Spaanse defensies angst inboezemde. Ook wordt hij herenigd met Jordi Alba en Sergio Busquets, eveneens oud-teamgenoten van hun gezamenlijke tijd bij Barcelona.