Bosz doet onthulling over Arsenal: 'Hebben ze bestudeerd en gingen dat ook doen'

Bosz doet onthulling over Arsenal: 'Hebben ze bestudeerd en gingen dat ook doen'

23-12-2023 14:14
83

De harde nederlaag tegen Arsenal in de Champions League was een wijze les voor PSV en Peter Bosz. De trainer van de Eindhovenaren stelt dat hij het spel van The Gunners achteraf uitvoerig heeft bestudeerd.

Arsenal is tot dusver de enige ploeg die PSV dit seizoen wist te verslaan. In september werd het 4-0 in het Emirates Stadium. "Ik heb veel geleerd van Arsenal", vertelt Bosz in een interview met The Athletic. "Achteraf dacht ik: We speelden erg goed, maar verloren 4-0? In de opbouw deden we het goed en we speelden ons positiespel, maar zodra we in hun strafschopgebied kwamen was het afgelopen. Hoe is dat mogelijk?"

Wedden

Meer odds

Bosz ging op zoek naar antwoorden op zijn vragen. "Ik en mijn staf hebben Arsenal bestudeerd. Wat deden zij anders dan wij? Het antwoord is dat zij buitengewoon zijn in het strafschopgebied van de tegenstander, maar ook in hun eigen strafschopgebied", zegt hij over de ploeg van Mikel Arteta. "Zij verzamelen zo snel mogelijk veel spelers achter de bal. Dat doen ze met tien of elf spelers, wij deden dat met zes of zeven. Dan zijn de afstanden groter. Het gaat om de omschakeling."

Bosz deelde zijn bevindingen met de selectie van PSV. "We lieten het aan de spelers zien en in de wedstrijden daarna begonnen wij het ook met tien, elf man te doen. Net als Arsenal bleven we compact, zowel in de aanval als in de verdediging."

De Eindhovenaren bleven de hele eerste seizoenshelft foutloos in de Eredivisie en bereikten de achtste finale van de Champions League.