Kan Oranje het EK winnen? 'Ik denk dat we moeilijk te verslaan zijn'

Kan Oranje het EK winnen? 'Ik denk dat we moeilijk te verslaan zijn'

24-12-2023 20:55 Laatste update: 25-12-2023 14:59
148

Patrick Lodewijks stelt dat Nederland het ver kan gaan schoppen tijdens EK 2024 in Duitsland. Zolang de selectie van Ronald Koeman volledig fit is, denkt de keeperstrainer van Oranje dat ze een mooie prestatie kunnen neerzetten.

"Ik hoop dat iedereen fit is, dan denk ik dat we moeilijk te verslaan zijn", vertelt Lodewijks in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik zeg niet dat we zomaar Europees kampioen gaan worden, zeker niet. Maar ik vind ons niet bij voorbaat kansloos", zegt de keeperstrainer over het Nederlands elftal. Het zijn ambitieuze uitspraken van Lodewijks. Europees kampioen worden zou voor Oranje een geweldige prestatie zijn. Ook aangezien de ploeg van Koeman is ingedeeld in een groep met onder meer Frankrijk.

Naast Frankrijk is Oranje ingedeeld in de groep met Oostenrijk, dat vlak achter België eindigde in de EK-kwalificatie. Wie de derde tegenstander van het Nederlands elftal wordt, is nog onbekend. De play-offs  tussen Wales, Estland, Finland of Polen zullen gaan uitwijzen wie er nog in de poule bijkomt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)