Blind wil 'echt doorpakken' en heeft 'twee petten': Doe ermee wat je wil

Blind wil 'echt doorpakken' en heeft 'twee petten': "Doe ermee wat je wil"

27-12-2023 13:08
53

Danny Blind is blij met zijn terugkeer bij Ajax. De 62-jarige Zeeuw hoopt dat de Amsterdammers spoedig weer echt kunnen doorpakken.

Blind was tussen 2018 en 2021 al lid van de raad van commissarissen. "Destijds heb ik het met heel veel plezier gedaan. Dat is ook de reden dat ik er nu weer voor openstond", zegt hij tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, geciteerd door Ajax Showtime. "Zonder arrogantie kan ik wel zeggen dat ik verstand heb van bepaalde voetbalzaken. Alle processen, alle zaken, die echt om het voetbal spelen, qua opleiding en transfers, daar heb ik ervaring mee."

Wedden

Meer odds

Blind, die Ajax ook diende als speler, jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding, assistent, trainer en technisch directeur, legt uit waarom hij een jaar geleden niet al terugkeerde. Destijds koos de club voor Jan van Halst. "Ik had er mijn persoonlijke redenen voor om toen niet terug te keren. In een jaar zijn er heel veel dingen anders geworden. Dat is de reden waarom ik nu wel ben ingestapt. Ik denk dat het ook belangrijk is om vooruit te kijken en niet te veel terug te kijken."

Volgens Blind is het ook belangrijk dat de posities binnen Ajax nu snel en goed worden ingevuld. "Alex Kroes is bekend, Marijn Beuker is inmiddels aangesteld en het is de bedoeling dat er ook een technisch directeur komt voor de transferzaken. Als dat gerealiseerd is, is het tijd om echt door te pakken naar de toekomst. Die duidelijkheid hebben we gewoon nodig. Of we wachten op Kroes en daarna de structuur neergezet wordt? Ik denk dat dat het belangrijkste is."

Kroes zal in maart 2024 beginnen als algemeen directeur. Blind staat klaar voor de directie, al is zijn functie in eerste instantie controlerend. "Het is een controlerende rol, en adviserend daar waar nodig. Als het gaat om advies, moet ik de RvC-pet afdoen en de Blind-pet opzetten. Zo zeg ik dat dan vaak: doe ermee wat je wil."