'Schalk (31) lijkt te verrassen na aanbieding uit Keuken Kampioen Divisie'

'Schalk (31) lijkt te verrassen na aanbieding uit Keuken Kampioen Divisie'

3 januari - 07:08
47

Alex Schalk staat voor een terugkeer naar Nederland. Volgens Voetbal International kan de 31-jarige spits van het Japanse Urawa Red Diamonds een aanbieding verwachten van ADO Den Haag, terwijl ook Eredivisie-clubs op het vinkentouw zitten.

ADO, de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie, wil in de tweede seizoenshelft een serieuze gooi doen naar Eredivisie-promotie en ziet in Schalk een welkome versterking voor de aanval. Valt hij voor de Haagse avances, dan keert de Bomber van Breda na acht jaar terug in Nederland.

Opvallend is dat ADO volgens Voetbal International een tweetal Eredivisie-clubs - Almere City FC en Vitesse - lijkt af te troeven. Zijn oude club NAC Breda lijkt niet meer in de race.

Schalk maakte de laatste jaren zijn goals in Schotland (Ross County FC), Zwitserland (Servette FC) en Japan (Urawa Red Diamonds). Onlangs beleefde hij zijn sportieve hoogtepunt door de winnende goal te maken tegen Club Léon in de kwartfinale van het WK voor clubs. In de halve finale was Manchester City te sterk.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!