'Als ze tien punten verliezen, wordt PSV nog kampioen. Peter Bosz, gefeliciteerd'

'Als ze tien punten verliezen, wordt PSV nog kampioen. Peter Bosz, gefeliciteerd'

3 januari - 09:54
102

Het eerste kampioenschap sinds 2018 kan PSV niet meer ontgaan, stelt Hans Kraay junior. Zelfs als de Eindhovenaren nog tien punten verspelen, is er volgens het ESPN-uithangbord geen vuiltje aan de lucht.

Kraay hoorde Arne Slot na de laatste Eredivisie-speelronde van 2023 zeggen dat Feyenoord moet accepteren dat PSV hoogstwaarschijnlijk kampioen gaat worden. "Nou, haal dat 'hoogstwaarschijnlijk' er maar af. PSV wordt kampioen", steekt hij van wal.

Feyenoord hoeft echter niet te treuren. "De tweede plek is nu ook een kampioenschap, want Feyenoord gaat linea recta de Champions League in. Dat gaat Feyenoord echt met twee vingers in de neus redden, dus ze hebben gewoon weer een goed seizoen."

Over PSV is Kraay bijzonder te spreken. "Het is voetbal, voetbal en nog eens voetbal wat PSV laat zien. Ze gaan nog wel een wedstrijdje verliezen, maar never nooit tien punten. En als ze tien punten zouden verliezen, worden ze nog kampioen. Feyenoord gaat namelijk ook nog punten verliezen. Peter (Bosz, red.), ik weet dat je het niet wil horen, maar: gefeliciteerd alvast."