'Baanbrekende' onderhandelingen in voetbal: De Bruyne overtuigde City-leiding

'Baanbrekende' onderhandelingen in voetbal: De Bruyne overtuigde City-leiding

4 januari - 15:50
43

Normaal zijn zaakwaarnemers belangrijke personen tijdens contractonderhandelingen. Dat geldt niet voor Kevin De Bruyne, die in 2021 geheel op eigen houtje een nieuwe, verbeterde, verbintenis afdwong.

Op 7 april 2021 maakte Manchester City wereldkundig dat het contract van De Bruyne werd opengebroken en verlengd tot de zomer van 2025. De 32-jarige spelmaker deed zelf de onderhandelingen en deed dat op geheel eigen wijze. De Bruyne deed een beroep op diverse databureaus, waaronder Analytics FC, die hem context konden bieden over zijn statistieken en cijfers bij The Citizens.

Met die cijfers stapte De Bruyne naar de clubleiding van City. Het was 'baanbrekend', schrijft The Athletic, dat met het verhaal naar buiten komt. City ging mee in het verhaal van De Bruyne en deed hem een contractvoorstel waar de Belg goed mee kon leven. Inmiddels speelt hij al bijna negen jaar in het Etihad Stadium. Door de jaren heen groeide hij uit tot een van de beste spelers die ooit voor de club hebben gespeeld.