Grote verrassing uit Turkije: Besiktas laat Van Bronckhorst tóch links liggen

Grote verrassing uit Turkije: Besiktas laat Van Bronckhorst tóch links liggen

7 januari - 16:52 Laatste update: 16:58
52

Verrassend nieuws uit Turkije: niet Giovanni van Bronckhorst, maar Fernando Santos is de nieuwe trainer van Besiktas. De Portugees (69) werkte de laatste dertien jaar als bondscoach van Griekenland, Portugal en Polen.

De aanstelling van Santos komt als een donderslag bij heldere hemel, want Van Bronckhorst leek hard op weg om de nieuwe trainer van Besiktas te worden. Het is niet bekend welke partij de stekker uit de onderhandelingen heeft getrokken.

Waarschijnlijk heeft het afketsen van de Van Bronckhorst-deal te maken met Jean-Paul van Gastel, die van NAC Breda geen groen licht kreeg om naar Istanbul te verhuizen. Van Bronckhorst wilde zijn vertrouweling koste wat kost meenemen. Ook Leon Vlemmings (FC Dordrecht) viel af.

Besiktas zet nu Santos voor de groep. De Portugese veteraan trainde eerder FC Porto, AEK Athene, Panathinaikos, Sporting Portugal, Benfica en PAOK Saloniki. Sinds 2010 was hij bondscoach van achtereenvolgens Griekenland, Portugal en Polen. In 2016 vierde hij zijn absolute hoogtepunt door Portugal naar de Europese titel te leiden.