Guardiola viert sterke rentree De Bruyne bij Manchester City met superlatieve

Guardiola viert sterke rentree De Bruyne bij Manchester City met superlatieve

7 januari - 19:31 Laatste update: 19:45
7

Kevin De Bruyne is weer voetballer. In de overtuigend gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Huddersfield Town (5-0) luisterde de Belg zijn rentree meteen op met een assist, tot grote blijdschap van Pep Guardiola.

"Kevin is uitzonderlijk en uniek", aldus Guardiola, die na 149 dagen weer een beroep kon doen op De Bruyne. De middenvelder raakte op 11 augustus zwaar geblesseerd. "Hij helpt ons bij het winnen van wedstrijden en zo zijn er niet te veel spelers. We zullen hem nodig hebben."

De Bruyne maakte tegen Huddersfield zijn rentree en tekende binnen twintig minuten weer voor een assist. Guardiola: "Ik ben vrij zeker dat Kevin gevoeld heeft hoeveel we van hem houden. Het wederzijdse respect zal er eeuwig zijn."

Helemaal de oude is De Bruyne nog niet, waarschuwt zijn manager. "Hij is nog niet klaar om 90 minuten te spelen. Hij moet nu vooral veel minuten verzamelen en trainingen opstapelen. Binnenkort, tegen Newcastle (13 januari, red.), komt er een nieuwe kans voor hem om te spelen. Daarna hebben we twee weken rust, die we zullen gebruiken om hem verder klaar te stomen voor de tweede helft van het seizoen."