Trauner stelt Feyenoord-doel: Dat irriteert wel een beetje

Trauner stelt Feyenoord-doel: "Dat irriteert wel een beetje"

14 januari - 13:44 Laatste update: 14:47
15

Gernot Trauner heeft een persoonlijk doel bij Feyenoord in de tweede seizoenshelft. De 31-jarige verdediger, die in de zomer van 2021 overkwam van LASK Linz, wil dolgraag zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers maken.

"Het belangrijkste is om als team succesvol te zijn, maar ik wil het team ook wel eens helpen met een doelpunt", zegt Trauner in gesprek met de NOS. Het uitblijven van zijn eerste treffer ziet hij als een smetje. "Dat irriteert wel een beetje. Het zou mooi zijn als ik dit seizoen in ieder geval één keer scoor..."

Voorlopig gaat het voorkomen van doelpunten hem beter af. Trauner vormt een ijzersterk duo met David Hancko in De Kuip. "We hebben een bepaalde chemie. Daar werken we doordeweeks veel aan. Door met elkaar te praten en de connectie te zoeken", legt de Oostenrijker uit. "We willen van elkaar aanvoelen wat we gaan doen, want tijdens wedstrijden is er niet veel tijd om te praten."

Ook naast het veld heeft het Feyenoord-duo een goede band. "Hij heeft lang in Praag gewoond, dat is niet ver van Oostenrijk. Dat schept een band. Het belangrijkste is dat we elkaar willen helpen en daardoor elkaar vertrouwen op het veld."