'Ik ben gelukkig bij Ajax, familie en kinderen ook. Geen reden om weg te gaan'

'Ik ben gelukkig bij Ajax, familie en kinderen ook. Geen reden om weg te gaan'

14 januari - 17:22 Laatste update: 19:00
62

Steven Bergwijn heeft geen plannen om Ajax halverwege het seizoen te verlaten. De aanvaller, die in verband wordt gebracht met West Ham United en clubs uit Saudi-Arabië, is gelukkig in Amsterdam, zegt hij tegen ESPN.

Bergwijn verscheen na de gelukkige zege van Ajax op Go Ahead Eagles (2-3) voor de camera van ESPN, waar hij werd gevraagd naar een mogelijke transfer. De aanvoerder lijkt deze winter niet te vertrekken. "Ik ben gelukkig hier bij Ajax. Mijn familie, mijn kinderen ook. Ik heb geen reden om weg te gaan", zegt hij.

Het was geen makkelijke wedstrijd voor Ajax in Deventer, erkent Bergwijn. "Het is extra lekker als je hier dan wint. Ik had het er net met de jongens nog over, dat het weer eens wat anders is dan het mooie voetbal dat we altijd willen laten zien."

Bergwijn vindt niet dat Ajax de gelukkigste was tegen Go Ahead. "Ik vind deze zege verdiend, eerlijk gezegd. Wij kregen ook kansen. Als we het op het einde een paar keer beter uitspelen, kun je met ruimere cijfers winnen. Ik denk dat we bij vlagen goed voetbal hebben laten zien en controle hebben gehad. Maar ik denk ook dat we nog beter kunnen worden."