'Hertest geeft Vitesse goed nieuws: geen teruslag, Pröpper fit voor bekerduel'

'Hertest geeft Vitesse goed nieuws: geen teruslag, Pröpper fit voor bekerduel'

17 januari - 12:17
37

Goed nieuws voor Vitesse: Davy Pröpper is na een hertest toch inzetbaar in het bekerduel met AFC Amsterdam van komende donderdag. De ervaren middenvelder kampte aanvankelijk met een terugslag van zijn knie, maar wordt nu dus toch fit genoeg geacht. Dat meldt De Gelderlander woensdagmiddag. 

De 32-jarige Pröpper viel afgelopen zondag, na een slepende kruisbandblessure, na 75 minuten spelen in tegen FC Utrecht (0-0). De voormalig Oranje-international hield lichte knieklachten over aan het treffen met de Domstedelingen. Even leek het duel met AFC dus te vroeg te komen, maar niets blijkt minder waar. 

Pröpper verscheen woensdagochtend op de training, en doorstond de test. Hij wordt zodoende opgenomen in de definitieve selectie voor het bekerduel met de tweededivisionist. De Arnhemmers wonnen eerder in de beker van Groene Ster. Dominik Oroz maakte toen de enige treffer. In AFC treft het een ploeg die in staat is om een Eredivisionist te verslaan. Dat bewees het op 1 november, toen PEC Zwolle met 1-0 werd verslagen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!