Opmerkelijke stappen in Ligue 1: Franse bond krijgt brief over afschaffen VAR

Opmerkelijke stappen in Ligue 1: Franse bond krijgt brief over afschaffen VAR

18 januari - 16:47
28

Stade Brest heeft in een officiële brief aan de Franse voetbalbond (LFP) om afschaffing van de VAR gevraagd, meldt L'Équipe. De bestuursorganen van de LFP zullen de kwestie volgende week bespreken.

Brest voelt zich dit seizoen al een paar keer flink benadeeld door arbitrale beslissingen. Vooral na het duel met AS Monaco begin november liepen de gemoederen hoog op. "De overheersende emoties zijn frustratie, onbegrip en woede", begon Brest-trainer destijds Éric Roy op een persconferentie. "We weten niet waarom de VAR wordt ingeschakeld als de aanvankelijke beslissing vóór is, en niet als het andersom is. In het Franse voetbal worden veel spannende wedstrijden, zoals de wedstrijd van vanavond, niet noodzakelijkerwijs met beslissingen van de scheidsrechters beslist, maar met VAR-beslissingen [...] Misschien is het incompetentie, ik weet het niet." 

Nu, een aantal maanden later, heeft de Franse club een officieel verzoek ingediend bij de LFP om de VAR te schrappen. Volgende week woensdag gaat de LFP zich over deze zaak buigen. Hoewel er meerdere clubs uit de Ligue 1 zijn die de mening van Brest over de VAR delen, lijkt de kans dat het verzoek ingewilligd zal worden uiterst klein.

Brest is ondanks de vermeende scheidsrechterlijke benadelingen bezig aan een geweldig seizoen. De Fransen staan op een derde plek in de competitie en hebben al acht wedstrijden op rij niet meer verloren.