'Arsenal met handen in het haar: Ajax gaat voor jonge spits'

'Arsenal met handen in het haar: Ajax gaat voor jonge spits'

20 januari - 09:15
67

Ajax is één van de clubs die het grote talent Chidozie Obi-Martin probeert los te weken bij Arsenal. De zestienjarige Deense spits heeft in Londen nog geen profcontract, waardoor de Amsterdammers hun kans schoon zien. Dat meldt althans het Deense BOLD.

Obi-Martin wordt omschreven als één van de grootste talenten van Europa, maar door de Engelse regels mag Arsenal hem pas een contract aanbieden als hij op 29 november zeventien jaar wordt. Tot die tijd is door de Engelse bond vastgesteld wat een jeugdspeler mag verdienen. In andere Europese landen ligt de leeftijdsgrens lager, waardoor onder meer Ajax en Borussia Dortmund de jonge aanvaller proberen te verleiden met een aanbieding, schrijft BOLD.

Wedden

Meer odds

Arsenal zou vrezen dat het Obi-Martin, een Deens jeugdinternational die ook nog voor Engeland of Nigeria mag kiezen, enkel voor een opleidingsvergoeding ziet vertrekken. De Londenaren proberen dat te voorkomen door hem zo nu en dan al bij de selectie van Mikel Arteta te betrekken. Zo trainde hij al een aantal keer mee met de Premier League-topclub. De Spaanse manager zou zelfs overwegen om hem nog dit seizoen te laten debuteren.

Ondertussen laat Obi-Martin zich nadrukkelijk gelden in de jeugd van Arsenal. Hij haalde de krantenkoppen door in november liefst tien keer te scoren tijdens een sensationele 14-3 zege van Arsenal O16 op de leeftijdsgenoten van Liverpool. Inmiddels is de reeds 1.88 meter lange spits doorgeschoven naar de O18, maar er ligt al een plan om hem af en toe ook bij de O21 te laten meedoen.

Ajax is momenteel al bezig met de komst van een andere jonge spits. De Amsterdammers willen Julian Rijkhoff terughalen van Borussia Dortmund. Hoofdscout Kelvin de Lang, die deze winter het aanspreekpunt is in de Arena, gaf al aan dat jonge spitsen welkom zijn. "Voor Jong Ajax zou het wel fijn zijn om een spits erbij te hebben, want we spelen daar nu vaak met buitenspelers in de spits."