EK nog niet helemaal uit zicht voor Timber: 'Rentree dit seizoen zeker mogelijk'

EK nog niet helemaal uit zicht voor Timber: 'Rentree dit seizoen zeker mogelijk'

20 januari - 10:13
21

Jurriën Timber is terug op het trainingsveld, nadat hij tijdens zijn Premier League-debuut zwaar geblesseerd raakte aan zijn kruisband. De verdediger van Arsenal kan volgens zijn manager Mikel Arteta dit seizoen nog in actie komen en mag dus nog dromen van deelname aan het aanstaande EK in Duitsland.

"Op dit moment doet hij nog lang niet mee, dat is de realiteit", begint Arteta tijdens een persmoment in aanloop naar het thuisduel tegen Crystal Palace. "Maar als je vraagt of hij dit seizoen nog een grote impact kan gaan hebben? Ja, dat is zeker mogelijk. We hebben er goede hoop op als alles goed verloopt in zijn herstel, maar het is nog te vroeg om het precies te zeggen." Arsenal is de laatste tijd kwetsbaar linksachter in de verdediging, naast Timber zit ook Oleksandr Zinchenko in de lappenmand. Ook Takehiro Tomiyasu ontbreekt bij The Gunners vanwege de Azië Cup.

Timber kwam afgelopen zomer voor zo’n 40 miljoen euro over van Ajax en maakte direct indruk bij Arsenal. Hij debuteerde met de FA Community Shield-winst op Manchester City en werd direct verkozen tot man of the match. Een week later, tijdens de eerste wedstrijd in de Premier League, ging het compleet mis bij Timber. Vlak na rust raakte hij geblesseerd aan zijn kruisband en moest hij noodgedwongen het veld verlaten. Nu, ruim vijf maanden later, staat de 15-voudig Oranje-international weer op het voetbalveld en mag hij voorzichtig hopen op zijn rentree.