Woede bij Vitesse na bizar moment tegen Feyenoord: 'Ik word er doodziek van'

Woede bij Vitesse na bizar moment tegen Feyenoord: 'Ik word er doodziek van'

21 januari - 18:19
132

Vitesse-trainer Edward Sturing is woest op het groepje supporters dat voor ongeregeldheden zorgde bij het treffen tussen Vitesse en Feyenoord. In de slotfase bestormden thuisfans het veld, waardoor de wedstrijd stilgelegd werd.

De lange onderbreking leek bij een 1-2 stand niet in het voordeel van Vitesse uit te pakken, aangezien de ploeg van Sturing voor het moment met de fans dicht bij een goal leek. "Maar dit is nooit in je voordeel, vind ik", reageert de Vitesse-coach duidelijk bij ESPN. "Twintig of dertig van die idioten die over een hek heen klimmen: die verzieken het echt voor alle supporters. Ze verzieken het voor de club, maar ze verzieken het ook voor het voetbal."

Wedden

Meer odds

"Ik ben een voetballiefhebber en ik word er doodziek van", gaat een gefrustreerde Sturing verder. "Nu is het hier, dan is het weer daar en dan wordt er daar weer wat gegooid. Het voetbal gaat op die manier naar de knoppen. Dat doet me het meeste pijn." Sturing is het niet eens met de suggestie dat de fans niet doorhebben dat ze de boel het aan het verzieken zijn. "Nou, als ze het nu nog niet doorhebben, dan weet ik het niet meer."

"Als je zoiets doet, dan weet je dat het wat met de wedstrijd en de club doet. Het schaadt de club, het elftal, het voetbal en de andere supporters. Ik denk dat ze daar gewoon lak aan hebben. Ze lopen er gewoon overheen met twintig of dertig man. Ze verknallen alles op zo'n middag. Ik vind het echt ongelofelijk. Ze komen dan in zwarte jacks, met capuchons op. Dan denk ik: waar zijn we mee bezig met zijn allen, wat is dit? Ga dan niet naar een voetbalstadion. Je moet het gewoon helemaal niet doen", besluit Sturing.