ED: vijf clubs in de markt voor Babadi, PSV slaagt maar niet in contractverlenging

ED: vijf clubs in de markt voor Babadi, PSV slaagt maar niet in contractverlenging

22 januari - 23:13 Laatste update: 23:27
206

PSV-middenvelder Isaac Babadi geniet interesse van in totaal vijf clubs, zowel binnen als buiten Nederland. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Ondertussen proberen de Eindhovenaren al maandenlang om zijn aflopende contract te verlengen, maar dat wil maar niet lukken. 

Het ED weet, op basis van bronnen rond de speler, dat ook Ajax, Anderlecht en Eintracht Frankfurt geïnteresseerd zijn in het achttienjarige talent. Evenals Feyenoord. Babadi speelde maandagavond nog mee bij Jong PSV tegen De Graafschap. In de 4-2 nederlaag voor de Eindhovense beloftenploeg maakte hij geen onuitwisbare indruk. 

PSV probeert ondertussen al geruime tijd om het aflopende contract van Babadi te verlengen. Dat wil alleen nog niet echt vlotten. De club en speler zijn nog wel met elkaar in gesprek, maar 'de laatste klap kan maar niet gegeven worden', aldus het ED. Het is voor zowel PSV als Babadi niet echt duidelijk aan wie dat nou ligt. De Eindhovenaren gingen er eigenlijk al vanuit dat er een mondeling akkoord op tafel lag, maar dat is dus niet het geval. 

Babadi kan in gesprek gaan met Ajax, terwijl ook Feyenoord interesse toont. Wel is het nog onduidelijk of de Rotterdammers aan de financiële eisen van het management van Babadi kunnen voldoen. 'Daarover heerst twijfel', zo is te lezen. 

De aanvallende middenvelder gooide begin dit seizoen hoge ogen onder Peter Bosz, maar speelt inmiddels weinig in de Eindhovense hoofdmacht. Volgens de agenten van de speler is het belangrijkste thema bij het sluiten van een deal met een nieuwe club het perspectief op speeltijd.