'Negatieve beeldvorming dreigt bij Ugalde-deal, gelijkenissen met Spertsyan'

'Negatieve beeldvorming dreigt bij Ugalde-deal, gelijkenissen met Spertsyan'

23 januari - 19:15 Laatste update: 20:51
84

Er kleven geen juridische belemmeringen aan een eventuele transfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. De FC Twente-spits geniet volgens Fabrizio Romano belangstelling van de Russische topclub, die niet op de sanctielijst staat. Wel zou een deal met Spartak voor negatieve beeldvorming kunnen zorgen. 

Romano meldde eerder op dinsdag dat Twente Ugalde serieus dreigt kwijt te raken aan Spartak, dat al een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt met de spits. De naderende transfer zou zich op dit moment in de afrondende fase bevinden. Eventuele juridische problematiek is er niet, meldt De Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns. 

Wedden

Meer odds

Twente zal ondanks dat toch een afweging moeten maken. Zakendoen met een club uit Rusland, dat nog altijd in oorlog met Oekraïne verkeert, kan mogelijk van grote invloed zijn op de beeldvorming. Het is de vraag of de Tukkers dat over zichzelf willen afroepen. 

De situatie doet denken aan die van Ajax en Eduard Spertsyan. De reeds vertrokken Sven Mislintat, tot eind september technisch directeur van de Amsterdammers, wilde de aanvallende middenvelder van FK Krasnodar afgelopen zomer maar al te graag oppikken. Uiteindelijk werd besloten, na overleg met de raad van commissarissen, om vanwege morele bezwaren geen speler uit Rusland aan te trekken. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!