Noorse sensatie van Club Brugge maakt historische overstap naar Brentford

Noorse sensatie van Club Brugge maakt historische overstap naar Brentford

29 januari - 15:47 Laatste update: 20:50
38

Volgens Het Laatste Nieuws is de transfer van het Noorse talent Antonio Nusa nu dan écht in kannen en kruiken. De achttienjarige buitenspeler gaat voor 37 miljoen euro naar Brentford FC.

Onder andere Tottenham, Chelsea en Newcastle United waren ook in de race voor de handtekening Nusa. Maar het is Brentford dat met de Noor aan de haal gaat, de aanvaller kan hier op meer speeltijd rekenen. Nusa zal nog zes maanden bij Club Brugge spelen voordat hij in de zomer naar de Premier League vertrekt. De handtekeningen voor een contract tot medio 2030 zouden al zijn gezet.

Nusa wordt zo de duurste uitgaande transfer van de Jupiler Pro League. Dit record stond op naam van Charles De Ketelaere die anderhalf jaar geleden voor 36 miljoen euro naar AC Milan vertrok. Nu legt Brentford één miljoen euro meer op tafel met naar verluidt erg haalbare bonussen én een doorverkooppercentage van 12,5%.

Op zestienjarige leeftijd werd Nusa weggehaald bij het Noorse Stabaek voor een bedrag van drie miljoen euro. Sindsdien speelde hij al 64 keer voor Club Brugge. Tijdens die wedstrijden heeft hij zeven doelpunten gescoord en vier assists gegeven.

Als de transfer officieel bevestigd is, zal Club Brugge een enorme totaalopbrengst van uitgaande transfers hebben. De teller overschrijdt dit seizoen dan namelijk de grens van tachtig miljoen euro. Een verbazingwekkend bedrag voor een Belgische club.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!