Sevilla laat clubicoon naar Saudi-Arabië vertrekken: weg voor Bozenik ligt open

Sevilla laat clubicoon naar Saudi-Arabië vertrekken: weg voor Bozenik ligt open

30 januari - 13:14 Laatste update: 13:17
16

Ivan Rakitic heeft Sevilla na drieënhalf jaar gedag gezegd. De Kroatische middenvelder vertrekt naar Saudi-Arabië. Daar gaat hij voor Al Shabab spelen. De transfer van Rakitic heeft mogelijk gevolgen voor Robert Bozenik, wiens komst naar Andulusië nu nog waarschijnlijker lijkt te worden. 

Diverse Spaanse media wisten in een eerder stadium al te melden dat Bozenik als een belangrijke kandidaat geldt voor de spitspositie. Met het vertrek van Rakitic heeft de Zuid-Spaanse club zichzelf wat extra financiële ademruimte verschaft. Bozenik maakt dit seizoen indruk bij het Portugese Boavista, waarvoor hij negen doelpunten maakte. Het leverde hem interesse op van meerdere clubs, waaronder Sevilla. 

Met Rakitic raakt Sevilla een clublegende kwijt. De inmiddels 35-jarige routinier speelde voor zijn periode bij FC Barcelona ook al bij de club van Sergio Ramos. Verdeeld over die twee termijnen, kwam de Kroaat tot 323 officiële wedstrijden voor de Andalusiërs, waarmee hij vorig jaar nog de Europa League won. Hij maakte in totaal 51 doelpunten voor de club. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!