FC Utrecht betaalt half miljoen en heeft defensieve versterking bijna binnen

FC Utrecht betaalt half miljoen en heeft defensieve versterking bijna binnen

31 januari - 13:39 Laatste update: 13:56
44

FC Utrecht gaat zich versterken met Niklas Vesterlund. Dat melden ingewijden aan VoetbalPrimeur. De Deense verdediger moet enkel nog door zijn medische keuring komen en dan maakt hij voor een half miljoen euro de overstap naar de Domstad.

De 24-jarige Vesterlund wordt na Tim Handwerker, Sam Lammers en Jeppe Okkels de vierde winteraanwinst van Utrecht. Mits de Deense verdediger door zijn medische keuring komt, tekent hij een meerjarig contract voor minimaal drie jaar in Utrecht. Verdediger Modibo Sagnan en Bart Ramselaar trekken de deur bij FC Utrecht dan weer achter zich dicht. De Fransman gaat voor drie miljoen euro naar Montpellier, de oud-PSV'er is op weg naar het Singaporese Lion City Sailors FC.

Vesterlund is een verdediger die van nature als rechtsback speelt. Bij zijn huidige club Tromsø IL had hij nog een contract tot het eind van dit seizoen. Vesterlund begon zijn loopbaan in de jeugd van FC Kopenhagen. Na een tussenstap bij het Zweedse Trelleborg, maakte hij de overstap naar Tromsø. Daar speelde hij sinds mei 2021 78 competitiewedstrijden. Hierin scoorde hij negen keer en gaf hij hetzelfde aantal assists.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!