Kasius en AZ krijgen straf van KNVB te horen: tweeluik met Feyenoord op de tocht

Kasius en AZ krijgen straf van KNVB te horen: tweeluik met Feyenoord op de tocht

2 februari - 11:50 Laatste update: 11:50
64

Denso Kasius is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen sc Heerenveen geschorst voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Of zijn club AZ nog in hoger beroep gaat, is niet duidelijk. 

Kasius liet zichzelf afgelopen zondag gaan. Vlak voor rust raakte hij Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz met zijn noppen, terwijl hij ogenschijnlijk ook over hem heen had kunnen springen, of in ieder geval minder zwaar contact had kunnen veroorzaken. De VAR greep in en enkele seconden later werd de 21-jarige rechtsback met rood van het veld gestuurd. 

AZ laat weten nog niet te weten of het in beroep gaat tegen de uitspraak van de KNVB. Als deze straf gehandhaafd wordt, dan moet trainer Maarten Martens zijn verdediger niet alleen in de competitiewedstrijd van komende zondag tegen Feyenoord missen, maar ook in de bekerwedstrijd tegen de Rotterdammers, van drie dagen later. 

Voor AZ is het extra zuur dat het zijn rechtsback nu moet missen, want eerste rechtsback Yuki Sugawara ontbreekt immers ook. Hij is nog met Japan actief op de Azië Cup. Komende zaterdag speelt hij met zijn landgenoten de kwartfinale tegen het Iran van Alireza Jahanbakhsh.