Machtig NEC voelt gemis van Mattsson nog niet en dankt Ogawa en Chery

3 februari - 22:53
20

Een dominant NEC heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt. In eigen huis werd Heracles Almelo met 3-1 opgerold, waardoor de Nijmegenaren de zesde plek weer even in handen hebben.

Zonder de op Deadline Day vertrokken Magnus Mattsson moest NEC af zien te rekenen met Heracles. Winteraanwinst Tjaronn Chery speelde in plaats van de Deen. Hij zag de bezoekers al snel op voorsprong komen: Jizz Hornkamp maakte de 0-1 namens Heracles. Bij NEC vonden ze dat er een overtreding werd gemaakt in aanloop naar de treffer, maar de arbitrage en VAR grepen niet in.

Na een kwartier spelen dacht Heracles de marge zelfs te verdubbelen, maar nu werd de goal wel afgekeurd: doelpuntenmaker Jordy Bruijn stond namelijk buitenspel. Heracles wist zijn voorsprong lange tijd vast te houden, tot de 51ste minuut aanbrak: vanaf de stip maakte Koki Ogawa er 1-1 van. De Japanner versierde de strafschop zelf. Niet veel later was Ogawa weer trefzeker: hij kopte de bal knap achter doelman Michael Brouwer.

Daarna was NEC los. In de 65ste minuut dacht de thuisploeg een strafschop te krijgen, maar de VAR bepaalde dat de overtreding buiten de zestien werd gemaakt: vrije trap. Dat maakte voor Chery echter niet uit, want hij benutte de standaardsituatie: 3-1. Dat werd ook de einduitslag.

Daardoor pakt NEC drie punten tegen Heracles. De ploeg van Rogier Meijer neemt de zesde plek daardoor weer even over van Go Ahead Eagles, dat zondag nog in actie komt. Heracles staat nu vijftiende, met vier punten boven de degradatiezone.