Cocu spreekt voorkeur voor spitsenduo bij Oranje uit: 'Kunnen aanvullend zijn'

Cocu spreekt voorkeur voor spitsenduo bij Oranje uit: 'Kunnen aanvullend zijn'

5 februari - 21:45
21

Memphis Depay en Brian Brobbey zouden in de voorhoede van Oranje een goed duo kunnen vormen, zo wordt geconcludeerd aan tafel bij Rondo. Guus Hiddink, Marco van Basten en Philip Cocu zouden de aanvallers graag zien starten bij het Nederlands elftal, zo geven ze aan. Wel weerspreekt Van Basten dat Memphis reeds in grote vorm verkeert.

"Dat echte Hollandse 4-3-3, dat vind ik van die schematische veronderstellingen altijd", vangt Hiddink aan. "Er was nooit echt sprake van zuiver 4-3-3. Je zou met Depay en Brobbey kunnen spelen, allebei." Iets waar ook Van Basten zich in kan vinden. "Ik ben er ook niet zo van dat je per se 4-3-3 moet spelen, hoor. Je moet naar je materiaal kijken en dan bedenken welke speelwijze er het beste bij past."

Dat presentator Wytse van der Goot stelt dat Memphis in vorm is, gaat Van Basten te ver. "Dat wordt ook zo overdreven. Hij heeft nu een paar wedstrijden gespeeld bij Atlético Madrid, maar ik heb hem gisteren ook niet gezien. Het is een goede voetballer, daar hoeven we niet over te discussiëren. Hij speelt nu bij Atlético Madrid. Nou, hij is een tijd geblesseerd geweest. De laatste tijd is hij ingevallen en heeft hij een paar doelpunten gemaakt." Wel is de voormalig spits van AC Milan enthousiast over het feit dat Memphis weer fit is. "Hij is in Oranje meer dan welkom."

Philip Cocu ziet een complementair duo in Memphis en Brobbey. "Zeker, die zouden zeker aanvullend kunnen zijn. En je hebt ook Gakpo nog. Als Memphis in goede doen is en hij is fit, dan maakt hij altijd goals. Hij heeft altijd dreiging. En Brobbey als aanspeelpunt, dat zou heel goed met lopende spelers kunnen werken."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!