'Schitterende' Flekken maakt indruk op Engelse pers: 'Een magistrale prestatie'

'Schitterende' Flekken maakt indruk op Engelse pers: 'Een magistrale prestatie'

6 februari - 13:56 Laatste update: 14:04
22

Mark Flekken heeft indruk gemaakt in Engeland tijdens het duel met Manchester City (1-3). De Nederlander wist in de eerste helft maar liefst negen keer redding te brengen en dit is niet onopgemerkt gebleven door de Engelse media.

Naast zijn reddingen in de eerste helft was Flekken ook goed voor de assist op de openingstreffer van Brentford. 'Een magistrale prestatie van de keeper, die in de eerste helft schitterde', beschrijft de BBC de prestaties van de doelman, die in de eerste helft tien pogingen op doel te verwerken kreeg. "Flekken redde tweemaal op een inzet van Julián Álvarez, hield Haaland van scoren af met zijn voeten en ook Kyle Walker, Josko Gvardiol, Kevin De Bruyne en Phil Foden stuitten op de Nederlander. Tot de laatste uiteindelijk de ban brak. Daarna was er maar één winnaar mogelijk."

Volgens Sky Sports hadden de spelers van Manchester City gehoopt op een makkelijkere avond op bezoek bij Brentford. Geen enkel team heeft namelijk minder schoten op doel tegenhouden dan The Bees. "Maar City trof de Nederlander in blakende vorm. Twee keer stopte hij Álvarez en zijn beste redding was met zijn voet op de inzet van Haaland. Bij het tweede doelpunt van Foden, een kopbal waar hij slechts een hand tegenaan kreeg, was Flekken minder onberispelijk", schrijft het medium.

The Guardian zag ook een 'buitengewoon optreden' van Flekken. "Uit de statistieken blijkt dat hij negen reddingen verrichtte", zo valt er te lezen. "Uiteindelijk was hij niet meer dan een voetnoot, omdat het probleem met City is dat verzet nutteloos kan lijken. De ploeg van Guardiola is aan een indrukwekkende reeks bezig en won alle zeven duels sinds de winst van het WK voor clubs in Saoedi-Arabië."