Incident zorgt voor tumult bij Vitesse: jeugdtrainer op non-actief gezet

Incident zorgt voor tumult bij Vitesse: jeugdtrainer op non-actief gezet

6 februari - 15:23 Laatste update: 19:10
163

Patrick Ax, jeugdtrainer bij Vitesse, is op non-actief gesteld na het gooien van een vloertrekker richting een van zijn spelers. Het incident vond afgelopen zaterdag plaats in Tilburg rond het duel met Willem ll.

Net als diverse bronnen bevestigt Ax zelf desgevraagd het incident. De jeugdtrainer wilde er zelf weinig over kwijt. Volgens de oud-prof ligt de kwestie op dit moment bij de club. Wel geeft hij in gesprek met De Gelderlander aan de schuld volledig op zich te nemen. "Ik ben de volwassene en de trainer", zegt Ax. Door aanwezigen wordt er gesproken over kortsluiting bij de coach.
 
Vitesse heeft de trainer maandag naar huis gestuurd en is het incident zelf aan het onderzoeken. De directie van de de club zag geen andere keus dan Ax, voorlopig, de laan uit te sturen. De 44-jarige Gelderlander Ax was trainer van Vitesse Onder 18 en werkte al jaren in de opleiding van de Arnhemmers. Tussen 1998 en 1999 speelde hij slechts één seizoen voor de club. Voor aartsrivaal NEC Nijmegen speelde de voormalig aanvaller meer dan honderd wedstrijden.