'Van 't Schip kan plots kiezen op Ajax-middenveld door Van den Boomen-nieuws'

'Van 't Schip kan plots kiezen op Ajax-middenveld door Van den Boomen-nieuws'

6 februari - 18:26 Laatste update: 18:30
106

De rentree van Branco van den Boomen bij Ajax komt steeds dichterbij. De middenvelder gaat binnenkort weer meedoen aan de groepstraining, terwijl men in Amsterdam hoopt dat hij snel weer onderdeel wordt van de wedstrijdselectie. Dat meldt Voetbal International.

Van den Boomen is al enige tijd uit de roulatie door een knieblessure bij Ajax. Hij moest herstellen van een operatie. Recent werd duidelijk dat de Veldhovenaar weer op het veld staat in Amsterdam. Van den Boomen traint nu nog individueel, maar daar komt snel verandering in. Volgens VI sluit hij 'één dezer dagen' aan bij de groepstraining.

Wedden

Meer odds

De hoop is ook dat Van den Boomen snel weer onderdeel wordt van de wedstrijdselectie. De 28-jarige creatieveling kwam voor het laatst in actie op 5 november, toen Ajax in eigen huis won van sc Heerenveen. Van den Boomen was toen goed voor een fraaie assist op Brian Brobbey.

Voor Ajax is de aanstaande terugkeer van Van den Boomen een welkome meevaller. Naast de van Toulouse overgekomen middenvelder, zijn ook Silvano Vos en Sivert Mannsverk op de weg terug. Daardoor heeft trainer John van 't Schip plotseling een stuk meer smaken om uit te kiezen op het middenrif.