'Ajax laat oog vallen op Arsenal-talent dat mogelijk gratis op de markt komt'

'Ajax laat oog vallen op Arsenal-talent dat mogelijk gratis op de markt komt'

6 februari - 19:21 Laatste update: 19:34
134

Ajax heeft een oogje op Amario Cozier-Duberry (foto links), weet Fabrizio Romano. De Amsterdammers hopen te profiteren van de contractsituatie van het Arsenal-talent: als hij niet verlengt in Noord-Londen, is Cozier-Duberry komende zoner transfervrij.

Cozier-Duberry is een achttienjarige rechtsbuiten die door Arsenal is opgeleid. De jeugdinternational is dit seizoen goed op schot in de Premier League 2, met vijf goals en twee assists in acht duels. Ook zat Cozier-Duberry al een aantal keer op de bank bij de hoofdmacht van The Gunners. Tot een debuut kwam het nog niet, maar Arsenal wil graag met de jonge linkspoot verder. De gesprekken voorlopen vooralsnog echter stroef.

Daardoor zit Ajax nu op het vinkentouw. De Amsterdammers hebben wel oren naar een transfervrije overgang van Cozier-Duberry in de zomer, net als Borussia Dortmund, RSC Anderlecht, Wolves en Newcastle United. Verder vermeldt Romano geen details over de interesse van Ajax. Feit is in ieder geval dat de Amsterdammers niet breed zitten in hun rechtsbuitens, zowel in het eerste elftal als in Jong Ajax.

Recent werd Ajax ook al gelinkt aan Chidozie Obi-Martin, een ander talent van Arsenal. Obi-Martin is echter een Deense spits met Nigeriaanse roots, die nog geen profcontract heeft bij Arsenal.