Derksen verbaast zich: Ik proef dat niemand hem mag in de voetbalwereld

Derksen verbaast zich: "Ik proef dat niemand hem mag in de voetbalwereld"

9 februari - 23:13 Laatste update: 23:16
120

Johan Derksen vraagt zich af waarom Jasper Cillessen veel over zich heen krijgt in de voetbalwereld. De analist merkt dat de doelman niet geliefd is binnen zijn eigen vakgebied. 

Derksen spreekt in de uitzending van Vandaag Inside over het imago van de sluitpost. Cillessen staat erom bekend niet sterk te zijn met strafschoppen en de doelman hield er vrijdag een tegen. De penalty moest echter opnieuw worden genomen en werd daarna wel benut, wat tot grote hilariteit leidde in de studio. Derksen snapt dat niet helemaal. "Die jongen heeft mij nooit iets kwaads gedaan, maar ik proef in de voetbalwereld dat iedereen een hekel aan hem heeft. Waar ligt dat aan? Soms val je niet goed in de voetbalwereld."

René van der Gijp haalt voorbeelden uit het verleden aan. "Het lijkt me geen onaardige knaap, maar iedereen, Sneijder, Van der Vaart, moet hem niet." Wilfred Genee stelt dat de doelman wellicht niet sociaal is ingesteld. "Sneijder vertelde wel eens dat hij altijd zijn ouders bij zich had tijdens het WK. Dan zat hij bij zijn ouders in het restaurant of in de discotheek."