Haaland is helemaal terug en leidt Manchester City naar koppositie in Engeland

Haaland is helemaal terug en leidt Manchester City naar koppositie in Engeland

10 februari - 15:30 Laatste update: 15:59
65

Manchester City gaat in elk geval voor even aan kop in de Premier League. Door twee late goals van Erling Haaland won de regerend landskampioen in eigen huis van Everton (2-0).

Pep Guardiola verraste zaterdagmiddag met een reserverol voor Kevin De Bruyne en Kyle Walker, maar zijn team liep nog steeds over van kwaliteit. Het krachtsverschil met laagvlieger Everton werd echter lange tijd niet uitgedrukt in de score. Ondanks de omsingeling van Everton, produceerde City in de eerste helft geen enkele doelpoging in de eerste helft. Dat was al niet meer gebeurd sinds augustus 2022.

In de 71ste minuut werd de ban uiteindelijk toch gebroken, en wie anders dan Haaland was het eindstation. De Noorse spits, terug van een lange blessure, maakte zijn eerste Premier League-goal sinds 25 november 2023. Het gedisciplineerde Everton moest vervolgens nog een Haaland-goal incasseren. Dit keer scoorde de topschutter op aangeven van De Bruyne.

Door de overwinning heeft Manchester City nu één punt meer dan Liverpool, dat om 16.00 uur aftrapt tegen nummer negentien Burnley. Over precies een maand staan The Citizens en The Reds tegenover elkaar op Anfield.

De 1-0 van Haaland

De 2-0 van Haaland