AZ blijft dolende en lijdt duur puntenverlies in strijd om plek drie

10 februari - 21:52
227

AZ heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders, die al sinds 9 december niet meer wonnen in competitieverband, speelden doelpuntloos gelijk tegen Almere City FC.

AZ nam na de moeizame bekerzege op Quick Boys afscheid van Pascal Jansen, maar opvolger Maarten Martens wist het tij - in ieder geval qua resultaat - nog niet te keren. Ook in Almere speelden de Alkmaarders weinig klaar. In een tamme en rommelige eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg.

De tweede helft leek beterschap te beloven. Vangelis Pavlidis ontsnapte aan de defensie van de thuisploeg, maar oog-in-oog met doelman Nordin Bakker trok de Griekse Eredivisie-topscorer aan het kortste eind. De tweede helft was daarna toch weer van hetzelfde laken een pak. De ploeg van Martens speelde matig en wist Almere niet in verlegenheid te brengen.

De Belgische coach bracht nog wel aanvallende troeven in als Ernest Poku, Myron van Brederode en Lequincio Zeefuik, maar het mocht niet baten. AZ ziet nummer drie FC Twente verder uitlopen. De Tukkers hebben nu acht punten meer. Bovendien kan Ajax de vierde plaats overnemen. De Amsterdammers hebben één puntje minder, maar spelen zondag nog tegen Heerenveen.