Perez velt Ajax-oordeel: 'Ze vinden toch dat ze beter zijn dan de rest'

Perez velt Ajax-oordeel: 'Ze vinden toch dat ze beter zijn dan de rest'

12 februari - 21:15
20

Kenneth Perez is erg geschrokken van het veldspel en de defensieve kwetsbaarheid die Ajax zondagmiddag op de mat legde tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers gingen na een dramatische eerste helft uiteindelijk met 3-2 onderuit in Friesland. 

NOS-verslaggever Arno Vermeulen vraagt zich maandagavond bij het ESPN-programma Voetbalpraat af of Ajax niet op een andere manier moet gaan spelen, om zo de grote hoeveelheid kansen tegen te beperken. "Natuurlijk kunnen ze dat, alleen het zit niet in ze", antwoordt tafelgenoot Kenneth Perez. "Ze vinden toch dat ze beter zijn dan de rest. Je moet wel compact samen naar voren en niet op deze manier. Gisteren hadden ze niet eens op de counter heel veel problemen, maar in het normale veldspel."

"In de tweede helft was het Heerenveen dat heel dramatisch speelde, en niets meer kon creëren. Toen viel bijna de 3-3", vervolgt Perez, die zich vervolgens meer uitlaat over de niet toegekende goal. "Wij winden ons meer op over de VAR-beslissingen dan over dat er geen doellijntechnologie is. Terecht, want het is een veel te dure optie en het gebeurt eens in de zoveel tijd. Ik vind dat de Ajax-trainer en -spelers er volwassen mee omgingen."