'Benzema krijgt weer klap in Saudische nachtmerrie: vertrek lijkt onvermijdelijk'

'Benzema krijgt weer klap in Saudische nachtmerrie: vertrek lijkt onvermijdelijk'

13 februari - 23:37 Laatste update: 23:41
26

Karim Benzema is niet opgenomen in de selectie van Al Ittihad voor de achtste finales van de Aziatische Champions League. Dat meldt het Franse L'Équipe. De Fransman reist niet naar Oezbekistan om de wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Navbahor Namangan te spelen.

Aziatische clubs kunnen slechts vijf buitenlandse spelers selecteren voor hun Champions League-wedstrijden. Al Ittihad-trainer Marcelo Gallardo koos voor deze wedstrijd voor de Egyptische centrale verdediger Ahmed Hegazy, middenvelders N'Golo Kanté en Fabinho en aanvallers Romarinho en Abderrazak Hamdallah. Volgens de Spaanse sportkrant AS zou Benzema niet op de lijst staan vanwege een gebrek aan ritme, als gevolg van zijn afwezigheid tijdens het voorseizoen van de club in Dubai.

Benzema heeft dit seizoen in vijftien Saudi Pro League-optredens zijn opwachting gemaakt. Daarin maakte hij negen doelpunten en gaf hij vijf assists. De Spaanse sportkrant Marca meldde vorige week echter nog dat er een spanning heerst tussen de spits en zijn Argentijnse coach. Dit zou komen vanwege het waargenomen gebrek aan fitheid en ongewenst gedrag tijdens trainingen. Benzema zou maandag hebben geweigerd individueel te trainen.

Eerder kwam ook al naar buiten dat Benzema niet gelukkig is in Saudi-Arabië. Alhoewel dit nooit direct is gezegd door de Fransman zelf, lijkt het niet onaannemelijk door zijn huidige situatie. Jordan Henderson had het ook niet naar zijn zin in de Saudi Pro League. Hij koos afgelopen winter voor een avontuur bij Ajax.