Bodø-trainer Knutsen pissig voor duel met Ajax: Ik zal het nooit begrijpen'

Bodø-trainer Knutsen pissig voor duel met Ajax: "Ik zal het nooit begrijpen'

14 februari - 09:17 Laatste update: 09:19
89

In aanloop naar het Conference League-treffen met Ajax heeft Kjetil Knutsen zijn beklag gedaan over de regels van de UEFA. Bodø/Glimt mag maar drie nieuwe spelers inschrijven voor het Europese toernooi, terwijl de Noorse kampioen volgende maand aan het nieuwe seizoen begint.

Zoals bij veel clubs, vonden er in aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang verschillende mutaties plaats bij Bodø. De club haalde een aantal nieuwelingen in huis, maar mag slechts drie van die spelers inzetten in de Conference League. Meer nieuwe spelers mogen teams niet gebruiken midden in het Europese seizoen. Knutsen is daar niet blij mee. "Ik zal het nooit begrijpen. Ik ben voor een gelijk speelveld en daar zijn de regels nu niet naar", zegt hij in gesprek met VG.

Spits Kasper Høgh wordt daardoor het kind van de rekening. Hij kwam voor zeven ton over van het Deense Stabæk, maar is niet speelgerechtigd tegen Ajax. Voormalig AZ'er Hakon Evjen, Jens Petter Hauge en Jostein Gundersen worden namelijk al als aanwinsten ingeschreven. Aanwinst Kjetil Haug, een keeper die wordt gehuurd van Toulouse, mag echter ook meedoen in de Conference League: door de langdurige blessure van keeper Nikita Haikin mag Bodø een extra doelman inschrijven voor de Conference League.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!