Perez mist 'hart van Feyenoord': 'Hij staat echt symbool voor deze ploeg'

Perez mist 'hart van Feyenoord': 'Hij staat echt symbool voor deze ploeg'

15 februari - 18:12
13

Niet Santiago Gimenez, Quinten Timber, Gernot Trauner of Justin Bijlow, maar Lutsharel Geertruida zal donderdagavond tegen AS Roma het meest worden gemist bij Feyenoord. Dat stelt Kenneth Perez, die groot fan is van de multifunctionele verdediger.

"Hij is het hart van Feyenoord, hij staat echt symbool voor dit Feyenoord", zegt Perez bij Studio Europa op ESPN over Geertruida. "Waarom? Zijn onverzettelijkheid, zijn multi-inzetbaarheid... Ook op het middenveld heeft hij heel goede wedstrijden gespeeld. De rol die hij heeft als inschuivende rechtsback, is hem op het lijf geschreven."

Wedden

Meer odds

Het was al duidelijk dat Feyenoord Timber, Trauner en Bijlow moet missen in het Europa League-duel met Roma, terwijl achter de namen van Giménez (blessure) en Geertruida (ziek) een vraagteken stond. Geertruida is uiteindelijk niet fit genoeg gebleken voor een plek in de wedstrijdselectie. Gimenez is wel inzetbaar, maar hij begint op de bank in De Kuip. Yankuba Minteh, Bart Nieuwkoop en Ayase Ueda hebben daarom een basisplaats.