'Drie keer waren ze helemaal klaar met Mourinho, hij is echt een irritante gast '

'Drie keer waren ze helemaal klaar met Mourinho, hij is echt een irritante gast '

15 februari - 20:09 Laatste update: 20:11
17

Wim Kieft is geen groot liefhebber van de coachingswijze van José Mourinho. De succesvolle trainer werd onlangs ontslagen door AS Roma, de tegenstander van Feyenoord donderdag. Kieft zag Mourinho in het verleden succes hebben, maar tegenwoordig is hij niets anders dan een 'irritante gast'.

"Ik zit vaak met Wesley Sneijder in dat programma en die is altijd heel lovend over hem", vertelt Kieft over Mourinho bij Veronica. "Dat was ook vanuit een tijd dat hij heel succesvol was bij Real Madrid en bij Chelsea. Hij is nu drie keer ontslagen en drie keer waren ze er hélemaal klaar mee. Het gaat mij niet eens op de manier waarop hij voetbalt, want daar haal je een coach op. Alleen hij is een irritante gast gewoon."

Kieft ziet ook dat de carrière van Mourinho steeds aan het aftakelen is. Qua prijzen, maar ook qua clubs. "Het worden nu wel de mindere clubs. Tottenham Hotspur is al geen Liverpool en Manchester United meer en AS Roma is natuurlijk geen Juventus, Inter of AC Milan. De clubs werden ook gewoon minder de laatste maanden."