Berghuis noemt linie met 'groot probleem' bij Ajax: 'Stond er in zijn eentje voor'

Berghuis noemt linie met 'groot probleem' bij Ajax: 'Stond er in zijn eentje voor'

16 februari - 07:47 Laatste update: 07:53
87

Steven Berghuis zag het verdrinkende middenveld van Ajax als een groot probleem tegen FK Bodø/Glimt. De linkspoot vond dat er in de middelste linie regelmatig veel ruimte lag voor de Noorse ploeg om te voetballen.

"We speelden vandaag met twee spitsen. Dat is natuurlijk weer heel anders dan met één spits en dat vraagt weer hele andere dingen", begint Berghuis in gesprek met ESPN. "Ik had het gevoel dat Jordan op het middenveld er in zijn eentje voorstond. Zij kregen constant met de kantwissel die middenvelder vrij gespeeld. Dat gevoel had ik, maar dat moet ik nog terugkijken. Normaal heb ik dat wel goed in mijn hoofd."

Wedden

Meer odds

Berghuis erkent vervolgens dat Ajax niet goed voor de dag kwam. Volgens de Nederlander kost het tijd en aanpassing als je ineens met twee spitsen druk gaat zetten en een nieuw systeem moet aanleren. "Je ziet dat we dat te weinig hebben gedaan. Na drie of vier momenten slaat de twijfel dan toe", legt hij uit. "Dat merk je in het veld en dan weten we van elkaar niet wanneer we naar voren gaan of niet. Doordat zij zo spelen, komen wij zelf ook uit positie te spelen. Als wij dan de bal krijgen, staan we niet zoals we moeten staan."

Het duel tussen Ajax en FK Bodø/Glimt eindigde in een 2-2-gelijkspel na twee Amsterdamse doelpunten in blessuretijd. De return staat donderdag 22 februari op het programma in Noorwegen. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales van de Conference League.