Liverpool blijft koploper en Gakpo scoort, maar toch zorgen voor Klopp

17 februari - 15:29
73

Liverpool heeft zaterdag een ruime zege geboekt op Brentford in de Premier League. Voor de koploper scoorden onder meer Mohamed Salah en Cody Gakpo, maar twee blessures vormden een smetje op de middag.

Bij Liverpool begonnen Cody Gakpo en Ryan Gravenberch op de bank, maar Virgil van Dijk was wel van de partij. De Nederlandse aanvoerder speelde zijn 250ste wedstrijd voor The Reds. Namens Brentford stond Mark Flekken onder de lat. De Oranje-international moest in de openingsfase twee keer ingrijpen, maar aan de andere kant was ook Ivan Toney gevaarlijk. De spits schoot net voorlangs.

Kort na een tegenvaller voor Liverpool - Curtis Jones moest zich met een blessure laten vervangen door Gravenberch - was het raak. Darwin Núñez ging alleen op het doel van Flekken af en verschalkte de doelman met een heel fraai stiftje.

Liverpool had zodoende de voorsprong, maar kende ook zorgen. Na Jones liep Diogo Jota eveneens een blessure op. Mohamed Salah verving de Portugees en maakte zijn rentree. In de tweede helft kwam Gakpo in de ploeg voor Núñez, waarna The Reds gestaag afstand namen. Na voorbereidend werk van Gravenberch en Salah tekende Alexis MacAllister voor de 0-2.

Liverpool was simpelweg een maatje te groot voor de thuisploeg, maar liet meerdere kansen onbenut. Twintig minuten voor tijd viel de beslissing uiteindelijk via Salah, die het afmaakte na doorkoppen van Gakpo. Brentford deed daarna nog wel iets terug, maar het slotakkoord kwam op naam van Gakpo. De Nederlandse aanvaller versloeg landgenoot Flekken, na geschutter van Nathan Collins: 1-4.

De ploeg van Klopp blijft - althans voorlopig - koploper in de Premier League. Manchester City en Arsenal volgen op vijf punten. De concurrenten speelden wel respectievelijk twee en één duel minder.