Houvast voor AZ richting duel met Ajax: 'Daar hebben tegenstanders geen vat op'

Houvast voor AZ richting duel met Ajax: 'Daar hebben tegenstanders geen vat op'

17 februari - 21:54
30

Maarten Martens leek na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard niet heel blij, maar de Belg is weldegelijk 'ongelofelijk tevreden' met zijn eerste driepunter als trainer van AZ. Ook weet Martens wat hem te doen staat in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax.

Tegen Fortuna boekte AZ zijn eerste overwinning van 2024, door een late goal van Dani de Wit. Aan Martens was echter niet te zien, direct na het laatste fluitsignaal. "Maar dat neemt niet weg dat ik ongelofelijk tevreden ben", begint hij bij ESPN. "Als je goed kijkt, zie je wel dat ik enorm opgelucht en blij ben. Dit hadden we wel heel hard nodig, we hebben er lang op gewacht. Ondanks dat het nog niet allemaal top is, vond ik dat we er hier en daar wel al recht op hadden in de vorige wedstrijden."

Volgende week zondag staat AZ oog in oog met Ajax in het AFAS Stadion. Welke zaken uit het treffen met Fortuna neemt Martens mee naar de topper? "Doorgaan, gewoon doorgaan. Het voetbal dat we willen spelen, de dominantie van achteruit en het gevarieerd opbouwen: dat is gewoon prima", vindt hij. "Dat zag je weer in de eerste twintig minuten, daar hebben tegenstanders gewoon geen vat op."

"Maar in de eindfases, aanvallend en defensief gezien, moet je gewoon meedogenloos zijn. Dat is gewoon nog altijd niet goed genoeg. Thuis tegen Feyenoord speel je gewoon een hele goede partij, maar dan zijn we bij een vrije trap gewoon niet meedogenloos. Dat betaal je in cash, tegen zulke tegenstanders", besluit Martens.