Heerenveen ziet verschil tussen Ajax en Go Ahead: 'Dat is niet eenvoudig'

Heerenveen ziet verschil tussen Ajax en Go Ahead: 'Dat is niet eenvoudig'

18 februari - 07:28
15

SC Heerenveen-coach Kees van Wonderen zag dat zijn ploeg zaterdag beduidend meer moeite had met Go Ahead Eagles dan vorige week tegen Ajax. Daar is volgens de oefenmeester van de Friezen een logische verklaring voor.

"Het is een andere wedstrijd", vergelijkt Van Wonderen voor de camera van ESPN. "Ajax voetbalt, dat gaat heen en weer. Dit is meer wat we ook tegen Excelsior hebben ervaren. Een ploeg die goed georganiseerd en gesloten speelt. Ze laten weinig ruimte. Daar moet je een opening in zien te vinden, dat is niet zo eenvoudig. Dat is een hele andere wedstrijd dan tegen Ajax."

Heerenveen verloor uiteindelijk met 0-2 van Go Ahead. "Het is heel moeilijk om tegen een tegenstander te spelen, die het heel compact houdt", oordeelt ook middenvelder Luuk Brouwers. "Als een tegenstander inzakt, dan lijkt het dat het baltempo heel laag ligt."

Ook Brouwers ziet dat Go Ahead een heel andere tegenstander is dan Ajax. "Go Ahead Eagles stond heel compact. We hadden moeite om ertussendoor te spelen. Ajax zet druk, dan kunnen we ons eronderuit spelen. Vandaag hadden we wellicht opportunistischer moeten spelen. De ballen erin slingeren en het geluk zoeken. De ruimtes op de vleugels zoeken, als ze de as dicht gooien. Maar wij stonden soms te kappen op de achterlijn en in die aanval eindigden we bij wijze van spreken weer bij Mickey van der Hart."