Sturing geeft niet op: 'Vitesse helemaal nog niet klaar in Eredivisie'

Sturing geeft niet op: 'Vitesse helemaal nog niet klaar in Eredivisie'

19 februari - 07:23
99

Vitesse kwam zondag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. Een bittere pil voor de Arnhemmers. Trainer Edward Sturing put echter hoop uit de degradatiekraker.

Kans na kans volgde elkaar op in de Gelredome. Het gelijkspel voelde voor Vitesse aan als een nederlaag. "We hadden moeten winnen. Nu zijn er twee verliezers. Beide ploegen schieten niets op met een punt", stelt Sturing in het Algemeen Dagblad. Wel blijft de trainer strijdbaar. De dertig gemiste doelpogingen bieden hem hoop. "Ik zag energie, weerbaarheid en strijdlust. De jongens hebben alles gegeven. En het voetbal biedt aanknopingspunten. We creëren nu tenminste kansen. Dat deden we voor de winterstop niet. Vitesse is dus helemaal nog niet klaar in de Eredivisie."

Voorlopig staat Vitesse nog onderaan in de Eredivisie. "Het zou zo fijn zijn als het eens een keertje meezit", zegt Sturing. De Arnhemmers lieten het in een uitverkocht Gelredome na om over Volendam heen te klimmen op de ranglijst. Beide ploegen staan op dertien punten. Nummer zestien, RKC, heeft vijf punten meer. Toch houdt Sturing vertrouwen in een goede afloop. "Er zijn nog twaalf wedstrijden. Er zit leven in het team. Er is geen dood elftal. De supporters richten zich op. Die waren echt geweldig."