KNVB luistert niet naar stellige Vaessen: doelman geschorst, 'RKC woest'

KNVB luistert niet naar stellige Vaessen: doelman geschorst, 'RKC woest'

19 februari - 15:19
457

Etienne Vaessen is door de KNVB 'gewoon' voor één duel geschorst, na zijn rode kaart tegen Feyenoord. De goalie liet na afloop nog weten dat hij beter zijn voetbaltas in kon leveren als de prent niet geseponeerd werd. RKC Waalwijk gaat niet akkoord met de straf.

Op bezoek bij Feyenoord liep Vaessen tegen een rode kaart aan, nadat hij uit zijn doel en strafschopgebied kwam. Vaessen kreeg rood voor een handsbal, maar er ontstond al snel discussie of de goalie daadwerkelijk strafbaar hands had gemaakt of niet. De VAR zette geen streep door de rode kaart, terwijl de KNVB Vaessen nu voor één wedstrijd schorst. RKC vindt dat 'bizar'. De club is woest en gaat in beroep, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Naast dat RKC de rode kaart onterecht vindt, heerst er in Waalwijk ook verbazing over het feit dat scheidsrechter Martin van den Kerkhof niet naar het scherm geroepen werd om het moment zelf nog eens te checken. Dat lieten Vaessen en trainer Henk Fraser direct na de wedstrijd al weten. "Ik weet zeker dat deze geseponeerd gaat worden, anders kan ik beter mijn voetbaltas inleveren", zei Vaessen ook tegen ESPN over zijn rode kaart.

Als de schorsing van Vaessen ook na het beroep van RKC blijft staan, dan mist hij komend weekend de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Limburgers brengen zaterdagavond een bezoek aan het Mandemakers Stadion. In dat geval is het waarschijnlijk dat Jeroen Houwen weer onder de lat staat bij RKC.