Sneijder uit felle kritiek op Van 't Schip bij Ajax: 'Dan faal je als trainer'

Sneijder uit felle kritiek op Van 't Schip bij Ajax: 'Dan faal je als trainer'

19 februari - 21:00
83

Wesley Sneijder uit kritiek op Ajax-trainer John van 't Schip. De recordinternational van het Nederlands elftal vindt het onbegrijpelijk dat de oefenmeester vasthoudt aan een systeem met drie aanvallers.

Afgelopen weekend speelde Ajax tegen NEC (2-2) met Jaydon Banel en Kristian Hlynsson, die van origine een middenvelder is. "Door het wegvallen van Steven Bergwijn en Steven Berghuis heeft Ajax geen buitenspelers meer", stelt Sneijder bij Veronica Offside. "Dan verwacht ik van Van 't Schip dat hij wat anders gaat doen. Dan ga je toch zeker niet met Martha, die we als linksback kennen, als rechtsbuiten spelen?"

Sneijder pleit voor een systeemswijziging. "Brobbey is in bloedvorm. Dan zet je toch Rijkhoff ernaast en ga je met twee spitsen spelen?" De voormalig topmiddenvelder denkt te weten waarom Van 't Schip niet voor een systeem met twee spitsen koos. "Omdat ze willen vasthouden aan het Ajax-systeem. Maar Hlynsson is geen buitenspeler."

"Dan faal je als trainer", is de keiharde conclusie van Sneijder. "Je moet toch met Brobbey en Rijkhoff voorop spelen..."