Van Basten ziet minpunt bij PSV: 'Spelen weinig écht uit, zoals Feyenoord'

Van Basten ziet minpunt bij PSV: 'Spelen weinig écht uit, zoals Feyenoord'

19 februari - 21:18
87

Hoewel PSV in de Eredivisie fier aan kop gaat, kan de manier van voetballen van Feyenoord Marco van Basten meer bekoren. De analist spreekt bij Rondo uit onder de indruk te zijn van de opbouw van de Rotterdammers, waar hij bij PSV een 'minder vaste' opbouw meent te zien. 

"Als je Feyenoord ziet opbouwen van achteruit, dan zie je ze echt controleren en domineren", vangt Van Basten aan. "Zij spelen echt mensen uit. Ze lokken ze, en uiteindelijk komen ze in een meerderheid op het middenveld of in de voorhoede en dan krijg je kansen. Zij hebben momenteel niet zulke sterke aanvallers, waardoor ze moeilijk scoren. Maar van achteruit naar voren is het bij Feyenoord echt heel goed verzorgd."

Vervolgens trekt San Marco het vergelijk met de ploeg van Peter Bosz. "Als je ziet wat er bij PSV van achteruit naar voren komt, vind ik dat veel minder vast. Het kan wel, het is redelijk, maar het komt meer vanuit het middenveld en eigenlijk nog het best vanuit de aanvallers zelf, die bijzondere dingen doen. Bij Ajax had je het een paar jaar geleden ook, daar was de opbouw ook vast. Dat zie ik minder bij PSV."

"Ik vind dat ze weinig écht uitspelen, zoals je bij Feyenoord ziet. Daar zie je ze van achteruit echt naar het middenveld zoeken, dat gaat allemaal voetballend naar voren toe." Khalid Boulahrouz kan zich niet helemaal vinden in de woorden van Van Basten. "Feyenoord moet echt schuiven. PSV kan veel gevarieerder aanvallen, misschien is dat het verschil. Bij Feyenoord moet het via één vast patroon. PSV kan gewoon die bal erin slingeren bij Luuk de Jong, ze hoeven niet altijd te combineren."