Van Basten teleurgesteld in Feyenoord-voorhoede: 'Die raakt geen pepernoot'

Van Basten teleurgesteld in Feyenoord-voorhoede: 'Die raakt geen pepernoot'

19 februari - 21:46 Laatste update: 21:57
45

Volgens Khalid Boulahrouz en Marco van Basten ontbreekt het bij Feyenoord aan goede spelers in de voorhoede, zo geeft het duo aan bij Rondo. Met regelmaat zien ze de Rotterdammers goed voetbal op de mat te leggen, maar tot vele doelpunten leidt dat vaak niet.

Wanneer Boulahrouz gevraagd wordt naar de kansen voor Feyenoord in Rome, legt hij de focus op een specifieke positie. "Ze zullen efficiënter moeten zijn. Die buitenspelers van Feyenoord vallen me toch altijd een beetje tegen. Als ik kijk naar die Minteh, die vind ik niet Feyenoord-waardig. Die loopt te kappen en te draaien en die gasten in de zestien verwachten een bal, maar dan is hij nog bezig met kappen. Daarin valt nog wel winst te behalen voor Feyenoord."

Wedden

Meer odds

"Ze missen gewoon goede aanvallers", vult Van Basten aan. "Ik vind het spel goed, gedegen. Maar ja, het afmaken en de doelpunten maken, dat mist Feyenoord." Ook Santiago Gimenez lijkt niet in zijn beste vorm te steken. "Die raakt geen pepernoot meer", vervolgt Van Basten. "Dat kan gebeuren, als spits heb je goede tijden en slechte tijden. Dan moet je toch proberen nuttig te blijven en hard te werken. Dat doet hij ook, vroeg of laat komt het terug."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!