Ito ontkent aanrandig en onderneemt actie: 'Naam moet gezuiverd worden'

Ito ontkent aanrandig en onderneemt actie: 'Naam moet gezuiverd worden'

20 februari - 12:25
34

Japans International Junyu Ito ontkent heeft een klacht ingediend tegen de twee vrouwen die hem beschuldigd hebben van aanranding, iets waar volgens hem totaal geen sprake van is. De dertigjarige aanvaller van het Franse Reims eist daarnaast een schadevergoeding van om en nabij de 1,2 miljoen euro. 

De aanranding van Ito zou vorig jaar op 21 juni hebben plaatsgevonden in Osaka. Na een vriendschappelijke interland van Japan tegen Peru zou Ito samen met zijn conditietrainer en twee vrouwen een restaurant hebben bezocht en daarna naar een hotel zijn gegaan. "Ik werd gedwongen veel alcohol te drinken, en toen ik het opmerkte, zat hij op me", meldde een van de twee vrouwen aan Daily Shincho.

Toen het nieuws over een onderzoek naar buiten kwam, verliet Ito het toernooi om de Azië Cup in Qatar. De Japanse bond stuurde de aanvaller naar huis, zodat de ploeg zich kon concentreren op het toernooi. Japan werd uiteindelijk in de kwartfinales uitgeschakeld.

Ito blijft de beschuldigingen echter ontkennen en onderneemt nu actie. "Het is uiterst belangrijk zijn naam zo snel mogelijk te zuiveren. De carrière van een speler is kort", zei Ito's advocaat maandag tegen het Franse persbureau AFP. Ito eist, volgens hetzelfde persbureau, een schadevergoeding van rond de 1,2 miljoen euro.