Mulder en Van der Vaart kraken 'verschrikkelijke' PSV-dissonant: 'Totaal uit vorm'

Mulder en Van der Vaart kraken 'verschrikkelijke' PSV-dissonant: 'Totaal uit vorm'

21 februari - 09:18
97

Hirving Lozano heeft dinsdagavond in de eerste Champions League-ontmoeting tussen PSV en Borussia Dortmund (1-1) geen reclame gemaakt voor zichzelf. Ziggo Sport-analisten Youri Mulder en Rafael van der Vaart hekelen de Mexicaanse aanvaller na zijn weifelende optreden.

Het probleem van PSV tegen Dortmund lag vooral op de vleugels, constateren Mulder en Van der Vaart. Loano krijgt de schuld in de schoenen geschoven. "Lozano was verschrikkelijk, totaal uit vorm", stelt Mulder. "Is hij bij PSV in zijn tweede periode wel al in vorm geweest? Ik geloof van niet."

De voormalige spits stelt dat Lozano veel kan leren van Joey Veerman, die werd uitgeroepen tot man of the match. "De eerste aanname is bij Veerman altijd goed. Daar ontbreekt het aan bij de buitenspelers van PSV. Het kost allemaal veel tijd na een aanname."

Ook Van der Vaart is kritisch op Lozano. "Stel je voor dat Lang had gespeeld, dan had hij er denk ik drie gemaakt. Er lag zó veel ruimte. Lozano kreeg echt honderdprocentkansen. Hij heeft totaal geen vertrouwen. Dan durf je bijna niet en ben je al blij als je er een corner uithaalt."