Dani Alves (40) hoort straf: voormalig topvoetballer moet de gevangenis in

Dani Alves (40) hoort straf: voormalig topvoetballer moet de gevangenis in

22 februari - 10:31 Laatste update: 16:15
218

Dani Alves is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vierenhalf jaar, zo heeft het Provinciaal Hof van Barcelona donderdag bekendgemaakt. De voormalig speler van onder meer FC Barcelona en de Braziliaanse nationale ploeg heeft de celstraf gekregen wegens aanranding en verkrachting.

Op 30 december 2022 zou het misdrijf hebben plaatsgevonden in een nachtclub, waarin Alves een jonge vrouw zou hebben aangerand. Naast de opgelegde celstraf zal Alves tot vijf jaar na zijn vrijlating nog onder toezicht staan. Ook heeft hij een verbod gekregen op contact met het slachtoffer, dat voor 9,5 jaar geldig is. De schadevergoeding die de voormalig vleugelverdediger moet betalen bedraagt 150 duizend euro. 

Alves heeft altijd ontkend dat er sprake was van verkrachting en zijn advocaat zette erop in dat de Braziliaan vrijgesproken zou worden. De rechtbank oordeelde echter anders, waardoor Alves schuldig bevonden werd. Niet alleen de getuigenis van de vrouw in kwestie leidde tot de veroordeling, ook was er ander belastend bewijsmateriaal.

Alves heeft 126 interlands voor Brazilië op zijn naam staan en kwam uit voor onder meer Sevilla, FC Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain. De rechtsback reeg de prijzen aaneen en won driemaal de Champions League, tweemaal de UEFA Cup, zes Spaanse landstitels, werd één keer kampioen in de Serie A en twee keer in de Ligue 1.